Mazda 2

Компактен, пъргав, забавен за каране и с нисък разход на гориво

Skyactiv технологията в комбинация с KODO - душата на движението отново в комбинация, но този път в сегмент B. Mazda 2 е оптимизирана като размер, превъзходна и вълнуваща като резултати.

 

 • безкомпромисна комбинация от функционалност, безопастност и най-добрата икономичност на Мазда;
 • лек иновативен дизайн обединява формата и функциите с най-новите технологични развития като:
  • MZD Connect - лесната за използване система за вътрешна свързаност на Мазда
  • HMI вариант, специално разработен за Мазда 2;
  • стандартно вградена i-Stop система както и при някои модификации иновативната i-ELOOP система за активно регенериране на спирачната енергия;


От 3.7 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 105 гр/км

CO2емисии в комбиниран цикъл

Неподражаем дизайн

Кола на годината за 2014 и 2015 в Япония.

Забележителния KODO стил в новата Мазда 2 не остана незабелязан и отличен с наградата Red Dot.* Информацията за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на енергия са в съответствие с Директива 1999/94/ЕО. Показаните стойности се отнасят за разход при комбиниран цикъл на шофиране.
 • all-new_mazda2_sp_2014_still_23_screen
 • mazda2_2015_action_27_screen
 • mazda2_2015_detail_1_screen
 • wowslider
 • mazda2_2015_detail_14_screen
all-new_mazda2_sp_2014_still_23_screen1 mazda2_2015_action_27_screen2 mazda2_2015_detail_1_screen3 wowslider4 mazda2_2015_detail_14_screen5
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

4-тата Мазда с KODO - духът на движението

Отличителното хромирано крило на предната решетка дефинира Мазда 2 като автомобил от новото поколение с внушението за качество, и гордост преминава през фаровете в контур към страните на купето. За подчертаването на стила, най-горната от страничните линии завършва при нивото на задните светлини. Техният U светлинен отпечатък, съчетан със този на предните фарове излъчват сила заедно с повдигната зана част и стръмното задно стъкло.

Мазда 2 една от първите в този клас, която предлага 4 сегментни светодиодни дневни светлини, даващи максимална видимост с ниска консумация на електроенергия и увеличена енергийна ефективност.От 3.7 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 105 гр/км

CO2емисии в комбиниран цикъл

 • all-new_mazda2_sp_2014_still_23_screen
 • mazda2_2015_action_27_screen
 • mazda2_2015_detail_1_screen
 • wowslider
 • mazda2_2015_detail_14_screen
all-new_mazda2_sp_2014_still_23_screen1 mazda2_2015_action_27_screen2 mazda2_2015_detail_1_screen3 wowslider4 mazda2_2015_detail_14_screen5
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Цветове За най-изтънчения вкус
 • Бял перлен металик (25D)
 • Кафяво титаниев металик (42S)
 • Титаниев металик (38P)
 • Черен перлен металик (41W)
 • Кралско син перлен металик (42M)
 • Арктически бял (A4D)
 • Стрaстно червен металик (41V)
 • Загадъчно лилав металик (44R)
 • Спортно син перлен металик (44J)

Хубавите неща идват в малка опаковка

Интериора на Mazda2 е направен максимално функционално, така че да можете да се концентрирате изцяло върху пътя пред вас. Всичко е лесно за управление, а дисплеите са ясни и отчетливи от пръв поглед. Всичко е там където трябва да бъде, за да можете да се насладите безпроблемно на удоволствието зад волана. Усъвършенствахме ергономията на седалките, волана и скоростния лост. Ревизирахме местоположението на всеки един елемент, за да бъде на перфектното място.
Awarded the maximum five stars in Euro NCAP safety ratings*

Отличенa с максималната оценка от пет звезди в тестовете на Euro NCAP за рейтинг на безопасността

115гр/км¹

CO2 емисии

 • all-new_mazda2_sp_2014_detail_21_screen
 • mazda2_2014_interior_01_screen
 • mazda2_2014_interior_3_screen
 • wowslider
 • mazda2_2015_detail_13_screen
all-new_mazda2_sp_2014_detail_21_screen1 mazda2_2014_interior_01_screen2 mazda2_2014_interior_3_screen3 wowslider4 mazda2_2015_detail_13_screen5
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

SKYACTIV в пълния си блясък

Инженерите на Мазда отново са се постарали да съчетаят спортния дух безкомпромисните изисквания към маневреност, комфорт и икономичност в компактния клас. Колата е предсказуема и линейна спрямо действията на водача, същевременно вълнуваща с Zoom-Zoom природата на всички нови Мазди.

 

Нов специално разработен за модела екологичен дизел SKYACTIV-D 1.5, който покрива Euro 6 стандарта отново без скъпите допълнителни апарати за отнемане на остатъчните азотни окиси.

 

Бензинови двигатели SKYACTIV-G 1.5 с мощности 75, 90 и 115 кс, които ще отговорят на изискванията на всеки със своите характеристики като мощност и гъвкавост, икономичност и ниски емисии.

 

Разбира се те не биха били нищо без новите, специално разработени ръчни с 5 или 6 скорости и автоматична със 6 скорости кутии.

 

i-ELOOP още по-добра

Електронната система за запазване на енергията от спиране на Мазда е отново налична, еволюирала за да даде още по-добри резултати за икономичност на автомобила. При движение по инерция и при спиране, специалният алтернатор зарежда двуслоен кондензатор само за 7 секунди с електричество, което след това се използва за захранване на електроуредите на автомобила. Това се съчетава със ситемата i-Stop за да даде икономии до 10%.

i-ACTIVSENSE – ВАШИЯТ
АНГЕЛ ХРАНИТЕЛ

И Mazda 2 съчетава в себе си органичната кмбинация от технологии за пасивна и активна сигурност, организирани около целта да имате един автомобил който е удоволствие да шофираш, който е комфортен и ви дава увереност като същевременно хората и тяхната сигурност са най-важни.

 

i-ACTIVESENSE е съвкупността от активни технологии на Мазда, която ви помага да оцените по-правилно обстановката на пътя и да ви предупреди за евентуални опасности, за да може да вземете своето решение по-рано и да минимизирате риска. Ето какви системи са включени:

 

BSM (Blind Spot Monitoring) - системата за следене на мървата зона разширява възможностите на RVM системата в останалите модели на Мазда. Тя ви предупреждава за приближаващи отзад превозни средства от около 45м или отстрани на 7м. Ако в този момент подадете мигач от към страната на приближаващата кола, се активира звукоо предупреждение и индикатора в страничното огледало започва да мига.

 

RCTA (Rear Cross Traffic Alert) - използва същите радарни сензори на BSM като ви предупреждава за идващи отстрани автомобили когато излизате от паркиране назад.

 

SCBS (Smart City Brake Support) - Мазда 2 е градска кола. Системата за предотвратяване на сблъсък използва инфрачервен сензор с диапазон 6м и подготвя спирачките и при необходимост ги задейства ако се движите със скорост 4-30км/ч и пред вас има препятствие.

 

HBC (High Beam Control) познатата от другите модели на Мазда система за автоматично превключване на къси и дълги светлини при движение през ноща е подобрена с допълнителен светлинен сензор, който повишава времето, през което се движите на дълги, както и предотвратява ненужно краткотряйно превключване на къси светлини.

 

LDWS (Lane Departure Warning System) - система за предупреждение при напускане на лентата за движение.

 

HLA (Hill Launch Assist) - подпомага потеглянето при наклон чрез задържане на спирачките;

 

Разбира се тези системи работят наред със най-новото поколение ABS, EBD, EBA, както и с DSC и TCS.

 

Ако все пак настъпи инцидент, лекият и здрав корпус на колата ще абсорбира удара от където и да идва той, като насочи силите встрани от кабината с пътниците и предотврати деформацията и. Това щи ви осигури същата изключителна защита както и на Mazda 3, Mazda 6, Mazda CX3 и Mazda CX5.

 
 
00:01
 
 
 
 
02:18
 
 
 
 
 
 
 
  • Новата Мазда 2 изгрява


  • Мазда 2 емоция15d68e3d7e
/wp-admin/options-general.php?page=emc2-popup-disclaimer/emc2pdc-admin.php
77cd743c34
2851
1
Разбрах
http://maza.bg
1

Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”.

Разбрах