Mazda CX-5

Новата Мазда СХ5

New Mazda СХ-5 crossover модел 2015

 • Японският производител направи 280 подобрения свързани със системите за безопасност, пътното поведение, комфорта, интериора и екстериора;
 • Изцяло нова е иновативната Pro Active AWD система на crossover за задвижване на четирите колела, която чрез анализиране на 27 параметъра следи за намеренията на водача и постоянно променящите се пътни условия. Предвижда и преразпределя необходимостта от задвижване на предните или задните колела. Активният диференциал ATCC мигновено доставя точно необходимото сцепление на всяко колело;
 • Въведени са 9 нови системи за проактивна сигурност;
 • По-бърза и по-ефективна е автоматичната скоростна кутия, като при бензиновите двигатели се предлага и SPORT бутон за спортен режим на двигателя и ускорено превключване на предавките;
 • Изцяло нови са мултисегментните Full LED адаптивни фарове на crossover, LED стопове и фарове за мъгла;
 • Подобрен е комфорта и ергономията на седалките;
 • С 25% е намален шума в купето чрез използване на нови материали.

От 4.6 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 119гр/км¹

CO2емисии в комбиниран цикъл

Детайли Вижте какво се крие под красивата външност
 • 2015 Mazda CX-5
 • 2015 Mazda CX-5
 • wowslider
 • 2015 Mazda CX-5
2015 Mazda CX-51 2015 Mazda CX-52 wowslider3 2015 Mazda CX-54
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

Акценти в оборудването:

 • Smart City система за спиране
 • Предни и задни сензори за паркиране
 • Bluetooth
 • 17“ лети джанти
 • Цветен 5.8” екран
 • iPod интеграция
 • Затъмнени задни стъкла

Харакеристика

CO2 емисии* от 139г/км

Икономия на гориво

Разход на гориво* от 4.6л/100км
* Информацията за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на енергия са в съответствие с Директива 1999/94/ЕО. Показаните стойности се отнасят за разход при комбиниран цикъл на шофиране.

ВДЪХНОВЕН ДИЗАЙН

Crossover-ът Мазда CX-5 следва последната дизайнерска линия на Мазда – KODO (Духът на движението). Вдъхновен от ловкостта на гепарда, KODO подчертава момента, в който започва движението, освобождавайки невероятна сила и акумулирана енергия. Точно заради този подход автомобилите Мазда създават впечатление за движение, дори когато са в покой.

От 4.6 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 119гр/км¹

CO2емисии в комбиниран цикъл

 • 2015 Mazda CX-5
 • 2015 Mazda CX-5
 • wowslider
 • 2015 Mazda CX-5
2015 Mazda CX-51 2015 Mazda CX-52 wowslider3 2015 Mazda CX-54
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Цветове и за най-изтънчения вкус
 • Бял перлен металик (25D)
 • Титаниев перлен металик (42S)
 • Метеорно сив металик (42a)
 • Черен перлен металик (41W)
 • Кралско син перлен металик (42M)
 • Арктически бял (A4D)
 • Стрaстно червен перлен металик (41V)
 • Platinum перлен металик (45P)
 • SHINARI сиво-син перлен металик (42B)
Детайли Вижте какво се крие под красивата външност

CROSSOVER КОМФОРТ И КОНТРОЛ НА ВЪРХА НА ПРЪСТА

Поставяйки фокуса върху Вас - шофьора - трябваше да създадем кокпит, който да бъде уютен и интуитивен. Добавихме множество екстри за изискан комфорт. Специално разположихме инструментите и приборите така, че да бъдат максимално удобни за работа. Меките материали и стилни акценти също допринасят за изисканата атмосфера. Екстрите включват мултифункционален волан, система за безключово отваряне и стартиране на автомобила, регулируем волан, електрически регулируеми странични огледала с вградени мигачи. Това обаче е едва началото на много дълъг списък от смислени и интелигентни системи, достъпни за вашата Мазда CX5.ПОЕМЕТЕ КОНТРОЛА

Благодарение на новоразработения команден бутон на централната конзола имате възможността да контролирате почти всички функции на опционалния 5.8 инча пълноцветен монитор. Аудио, навигация, Bluetooth handsfree – всички важни функции са с отделни бутони, позволяващи Ви интуитивна употреба без да сваляте очи от пътя. • 2015_mazda_cx5_interior_4_screen
 • 2015_mazda_cx5_interior_9_screen
 • wowslider
 • 2015_mazda_cx5_interior_15_screen
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Детайли Вижте какво се крие под красивата външност

ХАРМОНИЯТА НИКОГА НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА ВДЪХНОВЯВАЩА

Кормилната уредба Ви свързва съвършено с пътя, без да повишава страничното ускорение. Това Ви помага да постигнете баланс при движение с висока скорост, като значително намалява напрежението за шофьора на по-големия crossover. Голяма заслуга за това има EPASS (Electronic Power Assist Steering System), която позволява на “пилота” да се наслаждава на криволичещите планински трасета, като същевременно се чувства перфектно и в натоварените градски условия.

Adaptive LED Headlights

AFLS (Adaptive Front Light System) Адаптивни LED предни фарове следящи кривата на завой, променящи се индивидуално според пътната ситуация и реагиращи срещу заслепяване

НЕЗЕМНИ ИДЕИ. ЗЕМНИ ПРИЛОЖЕНИЯ - SKYACTIV

Започнахме от идеята, че потенциалът на модерния автомобил не е реализиран изцяло. Отрекохме общоприетото и създадохме автомобил, който е едновременно по-производителен и по-икономичен. Това се постига от съвместната работа на цялостна SKYACTIV технология, която включва:

ШАСИ SKYACTIV-CHASSIS

Конструирани в хармония със SKYACTIV-BODY, кормилната система и окачването спомагат за пъргаво поведение при ниски скорости и стабилно стоене на пътя при високи. Създадохме ги леки, за да получите по-директно и естествено усещане зад волана.

СКОРОСТНА КУТИЯ SKYACTIV-MT

Шестстепенна скоростна кутия с по-ниски предавателни числа, вдъхновена от легендарната МХ-5 Миата. По-малка, по-лека и по-здрава, в сравнение с която и да било правена от нас до момента.

СКОРОСТНА КУТИЯ SKYACTIV-DRIVE

Инженерите ни създадоха изключително прецизна, високопроизводителна автоматична скоростна кутия, която комбинира усещането от ръчната смяна на предавките и плавното превключване на автоматика. Много по-отзивчива и същевременно по-ефективна от досегашните.

РАМА SKYACTIV-BODY

Мазда е първата компания в света, която ползва високоякостна стомана в сериен автомобил. SKYACTIV-рамата на Мазда СХ-5 ползва тази лека, но по-здрава стомана в критични точки от конструкцията, като по този начин гарантира по-ниско тегло, докато защитава значително по-добре пътниците

НИЕ СЕ СЪСТЕЗАВАМЕ –
ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ!

През 1991 г. Мазда влезна в историята като първия азиатски автомобилен производител, спечелил 24-те часа на Льо Ман. Този невероятен успех бе постигнат с изцяло нашия роторен двигател, който беше моментално забранен като сериозна заплаха за състезателните серии. Днес Мазда отново променя правилата! Използваме целия потенциал на нашата SKYACTIV технология срещу конкуренцията в 24-те часа на Дайтона. Този път нашият подвиг ще бъде с невероятната ефективност на дизеловия SKYACTIV-D и неговия колосален въртящ момент.

ДА! – СЪСТЕЗАТЕЛЕН
ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ

Състезателният двигател SKYACTIV-D 2,2 споделя над 60% от частите на двигатели SKYACTIV-D, предназначени за конвенционалните ни автомобили. Всичко в този агрегат е конструирано да бъде изключително здраво, икономично и сигурно - едновременно на пътя и на пистата.

Детайли Вижте какво се крие под красивата външност

i-ACTIVSENCE – ВАШИЯТ
АНГЕЛ ХРАНИТЕЛ

i-ACTIVSENCE е цялостен подход за сигурност при шофиране. Мазда се стреми да подобри уменията на всеки един шофьор като го подготви предварително, предоставяйки жизненоважна информация за взимане на умни решения. i-ACTIVSENSE е комбинация от системи за активна безопасност, която алармира за това, което шофьорът няма как да предположи. Тези системи помагат за предусещането на опасни ситуации, предотвратяване на сблъсък или намаляват негативните ефекти, в случай, че такъв е неизбежен.

RVM – REAR VIEW MONITORING SYSTEM

Когато Мазда CX-5 е в движение, радари следят за обекти, намиращи се в “мъртвата зона” на шофьора. Ако предприемете смяна на платното и подадете мигач, системата ще сигнализира с мигаща светлина в съответното огледало и предупредителен звуков сигнал.

8 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ КАТО СТАНДАРТ

Мазда CX-5 стандартно се предлага с усъвършенствани двойни предни въздушни възглавници със сензори за позицията и теглото на шофьора и пътника до него. Стандарт са също и двойните странични въздушни възглавници, както и страничните завеси с покритие на предните и задните места.

MRCCS – MAZDA RADAR CRUISE CONTROL SYSTEM

Еволюцията на темпомата! Тази система не само позволява да поддържате избрана от Вас скорост, но и следи за останалите участници в движението, като се адаптира спрямо тяхната скорост и дистанция.

SCBS – SMART CITY BRAKE SUPPORT

При движение от 5 до 35 км/ч тази система следи за обекти пред автомобила. В случай на повишена опасност от сблъсък, системата подготвя спирачките, като наглася накладките по-близко до спирачния диск. Нещо повече - ако шофьорът не предприеме спиране, системата може автоматично да приведе автомобила в покой, за да минимализира опасността от сблъсък.

LDWS - LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Система, следяща за местоположението Ви на пътното платно. В случай на нежелано напускане на лентата (без да е подаден светлинен сигнал с мигач), системата алармира със звуков и светлинен сигнал. Системата е активна при скорост над 60 км/ч.

HBCS – HIGH BEAM CONTROL SYSTEM

Системата максимализира ползването на “дълги” светлини при шофиране през нощта. HBCS автоматично превключва на “къси”, когато засече друг автомобил (движещ се пред или срещу Вас).

Детайли Вижте какво се крие под красивата външност
 
 
00:01
 
 
 
 
02:18
 
 
 
 
 
 
 

7c29ccf607
/wp-admin/options-general.php?page=emc2-popup-disclaimer%2Femc2pdc-admin.php
498c5233d1
2851
1
Приемам
Отказвам
http://mazda.bg
1

Този уебсайт ползва “cookies”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го се съгласявате с получаването на “cookies”.

Приемам Отказвам