Новата Mazda 6 – Mazda България 

Новата Mazda 6

Mazda 6 Седан

TAKUMI – екслузивна лимитирана серия

Ние повишихме стандартите си Можете да го направите и Вие


TAKUMI в Япония наричат само най-добрите майстори на самурайски мечове. Превъплъщение на многого- дишен опит и прецизна ръчна изработка те вдъхновиха името на тази ексклузивна лимитирана серия на Мазда6.


Селектирахме най-добрата част от японското дърво SEN използвано за изработка на традиционните барабани TAIKO и грифа на китарите FENDER. Ръчно изваяхме детайли за апликация на интериора, които обработихме със специални масла, за да запазим топлината и удоволствието от допира на естествено дърво.


Избрахме най-хубавата естествена кожа – напа, в цвят доближаващ се максимално до тоналността на дървото SEN. За да завършим комбинацията от висококачествени материали поръчахме на японската корпорация TOREY специален велур, който се използва за първи път в автомобилната индустрия. Нарекохме го ULTRASEUDE. Вече имаме пълната комбинация от материали, с които да завършим интериора.


Изработихме кристално огледало без рамка за вътрешно виждане, като добавихме лек оттенък, за да не ви дразни ярката външна светлина. Добавихме и черен таван, за да завършим усещането за ексклузивност.


Mazda 6 Takumi Interior

От 4.4 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 137 гр/км

CO2емисии в комбиниран цикъл

G Vectoring Control (GVC)

Ноември 1915


В разгара на Първата Световна война немският физик Алберт Айнщайн публикува революционната си теория за гравитацията. Прозрението на Айнщайн е гениално – във всяка една област на пространството гравитацията и ускорението са взаимозаменяеми.

Ноември 2016


След 8 години изследване и разработки проведени в развойният център на Мазда в Япония, инженерите внедряват технология G Vectoring Control (GVC) в Мазда 6 модел 2017. Системата работи точно на принципа открит от Айнщайн. Измерва гравитационните сили и чрез създаване на ускорение с противоположна сила и посока ги преодоляват.

Как се създават тези ускорения?


G vectoring 1


Математически всеки един вектор (в случая отбелязан в лилаво), независимо от силата и посоката му може да бъде разложен на 2 вектора – надлъжен и напречен спрямо автомобила.

 • Надлъжният вектор (отбелязан със син цвят) се създава от въртящият момент.
 • Напречният вектор (в червено) се създава от управлението на волана.

Остава системата бързо и точно да определи силата и посоката на прилагане на надлъжно и напречно ускорение, за да се получи противопоставяне на гравитацията.

G vectoring 2

Дали работи?


Вижте Видео-клипове, които ясно илюстрират работата на системата.


G vectoring 3


 

G- Vectoring Control

Динамичен Активен Контрол на движението

 • Увеличава стабилността на автомобила като контролира сцеплението на гумите с пътната настилка и осигурява по-добро разпределение на натоварването между отделните колела.
 • Увеличава комфорта на пътниците – автомобила се превръща в място за почивка което е още по-силно изразено при пасажерите на задните места – при деца намалява вероятността да им стане лошо при движение по път със завои.
 • Увеличава динамиката – автомобилът може да се движи сигурно, комфортно и стабилно в завой.


G- Vectoring Control превръща автомобила в място за почивка, комфорт за пътниците и динамично удоволствие за водача

От 4.4 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 137 гр/км

CO2емисии в комбиниран цикъл

* Информацията за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на енергия са в съответствие с Директива 1999/94/ЕО. Показаните стойности се отнасят за разход при комбиниран цикъл на шофиране.

СЪЗДАДЕНА ДА ПРИВЛИЧА ПОГЛЕДИ

Не е лесно да вдъхнеш живот на концептуален автомобил. Въпреки това днес пред вас стои Мазда6 – серийна версия на незабравимата концепция TAKERI. От хипнотизиращите светлини, през салона, изтъкан от майсторство, до уникланата SOUL RED боя. Като най-новата интерпретация на KODO дизайна, Мазда 6 демонстрира динамичната визия както в движение, така и в покой.КОНСТРУИРАНА ДА ПРОМЕНЯ ПРАВИЛАТА

Дизайнът на Мазда6 бе изключително предизвикателство. Когато се стремиш към красота, често функционалността остава на заден план. Нашият инженерен екип прие като предизвикателство превръщането на изяществото в нещо наистина функционално. Така Мазда6 стана по-красива, по-аеродинамична, по-бърза, по-стабилна, по-здрава, по-лека и по-икономична.От 4.4 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 137 гр/км

CO2емисии в комбиниран цикъл

 • 1
 • wowslider
 • 3
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Джанти не просто красиви - перфектни
Спиращите дъха джанти с внушителни 225/45 R 19 гуми са страндарт при нива на оборудване EVOLUTION, ULTIMATE и лимитираната серия TAKUMI

Летите джанти с гуми 225/55 R 17 са серийна екстра още от ниво на оборудване CHALLENGE

В процеса на създаване, пробвахме над 20 дизайна, за да постигнем съвършеното колело, което е красиво, здраво и леко!Цветове За най-изтънчения вкус
 • Арктически бял (A4D)
 • P
  Бял перлен металик (25D)
 • P
  Сребърен перлен металик (45P)
 • M
  Титаниев перлен металик (42S)
 • M
  сиво-син перлен металик (42B)
 • M
  Кралско син перлен металик (42M)
 • P
  Черен перлен металик (41W)
 • 3P
  Течен метал перлен металик (46G)
 • 3P
  Кристален страстно червен (46V)
 • M
  - Металик
  P
  - Перлен металик
  3P
  - Трислоен перлен металик

ПОЕМЕТЕ КОНТРОЛА

МОНИТОР зa изглед НА 360° - осигурява ясен изглед на 360° на околната обстановка при паркиране, като Ви подпомага в безопасното маневриране.ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ИСТИНСКО МАЙСТОРСТВО

Формата, изгледът и усещането за всеки елемент в Мазда 6 се допълват естествено и подчертават цялостното усещане за качество и висока класа. Дизайнерите ни отделиха особено внимание върху контраста на изисканите твърди и меки материали, използвани в купето, които просто молят да бъдат докосвани. • 1
 • 2
 • 3
 • wowslider
 • 5
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

ДОРИ И АУДИО СИСТЕМАТА Е ПРОЕКТИРАНА ЗА ПОСТИЖЕНИЯ

Mazda6 е първата Mazda, предлагаща Bose® Centerpoint® 2 - премиум аудио система с 11 говорителя. Centerpoint® 2 Ви позволява да се насладите на музикално съраунд преживяване от почти всякакъв вид стерео източник – CD, MP3, Радио, AUX източник или дори аудиофайловете от вашия мобилен телефон или iPod.

НАСТРОЙКИ НА ЗВУКА

Дори в автомобил тих колкото Мазда 6, понякога околният шум може да намали удоволствието да слушате любимата си музика. Bose AudioPilot технология за компенсиране на шума постоянно анализира силата на музиката и силата на околния шум посредством микрофон в купето. Събраните данни се анализират и аудио сигналът дигитално се модифицира за оптимално музикално изживяване.

ХАРМОНИЯТА НИКОГА НЕ Е БИЛА ТОЛКОВА ВДЪХНОВЯВАЩА

Управлявайки Мазда 6 имате чувството, че тя е естествено продължение на тялото Ви. Кормилната уредба Ви свързва съвършено с пътя, без да повишава страничното ускорение. Това Ви помага да постигнете баланс при движение с висока скорост, като значително намалява напрежението за шофьора. Голяма заслуга за това има EPASS (Electronic Power Assist Steering System), която позволява на “пилота” да се наслаждава на криволичещите планински трасета, като същевременно се чувства перфектно и в натоварените градски условия.

ЗАВИВАЩИ СВЕТЛИНИ

Стандарт при по-високите нива на оборудване, Bi-Xenon светлините с AFLS (Adaptive Front-Lighting System) завиват заедно с волана, като Ви позволяват да видите по-хубаво какво Ви очаква зад следващия завой. Изчислявайки ъгъла на завой и скоростта, AFLS осветява пътя по възможно най-добрия начин.

НЕЗЕМНИ ИДЕИ. ЗЕМНИ ПРИЛОЖЕНИЯ - SKYACTIV

Започнахме от идеята, че потенциалът на модерния автомобил не е реализиран изцяло. Отрекохме общоприетото и създадохме автомобил, който е едновременно по-производителен и по-икономичен. Това се постига от съвместната работа на цялостна SKYACTIV технология, която включва:

ШАСИ SKYACTIV-CHASSIS

Конструирани в хармония със SKYACTIV-BODY, кормилната система и окачването спомагат за пъргаво поведение при ниски скорости и стабилно стоене на пътя при високи. Създадохме ги леки, за да получите по-директно и естествено усещане зад волана.

I-ELOOP – ДОРИ СПИРАНЕТО ВИ ЗАРЕЖДА!

Мазда 6 е първата Мазда със системата i-ELOOP – регенеративна спирачна система, която складира кинетичната енергия при спиране във високоефективен кондензатор. Това позволява на автомобила да ползва 100% от капацитета си за ускорение, като елиминира загубите от алтернатора. По този начин Ви осигурява икономия на гориво в рамките на 5%.

СКОРОСТНА КУТИЯ SKYACTIV-MT

Шестстепенна скоростна кутия с по-ниски предавателни числа, вдъхновена от легендарната МХ-5 Миата. По-малка, по-лека и по-здрава, в сравнение с която и да било правена от нас до момента.

СКОРОСТНА КУТИЯ SKYACTIV-DRIVE

Инженерите ни създадоха изключително прецизна, високопроизводителна автоматична скоростна кутия, която комбинира усещането от ръчната смяна на предавките и плавното превключване на автоматика. Много по-отзивчива и същевременно по-ефективна от досегашните.

РАМА SKYACTIV-BODY

Мазда е първата компания в света, която ползва високоякостна стомана в сериен автомобил. SKYACTIV-рамата на Мазда СХ-5 ползва тази лека, но по-здрава стомана в критични точки от конструкцията, като по този начин гарантира по-ниско тегло, докато защитава значително по-добре пътниците

НИЕ СЕ СЪСТЕЗАВАМЕ –
ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ!

През 1991 г. Мазда влезна в историята като първия азиатски автомобилен производител, спечелил 24-те часа на Льо Ман. Този невероятен успех бе постигнат с изцяло нашия роторен двигател, който беше моментално забранен като сериозна заплаха за състезателните серии. Днес Мазда отново променя правилата! Използваме целия потенциал на нашата SKYACTIV технология срещу конкуренцията в 24-те часа на Дайтона. Този път нашият подвиг ще бъде с невероятната ефективност на дизеловия SKYACTIV-D и неговия колосален въртящ момент.

ДА! – СЪСТЕЗАТЕЛЕН
ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ

Състезателният двигател SKYACTIV-D 2,2 споделя над 60% от частите на двигатели SKYACTIV-D, предназначени за конвенционалните ни автомобили. Всичко в този агрегат е конструирано да бъде изключително здраво, икономично и сигурно - едновременно на пътя и на пистата.

i-ACTIVSENCE
философията за проактивна безопасност на Mazda, насочена към водача

Системи, които при нужда се задействат и поемат контрола над автомобила, като осигуряват на шофьора допълнителни „сетива”, така че той да бъде информиран за заобикалящия го свят по всяко време и така предотвратяват опасности и евентуални инциденти.

Mazda нарича тези допълнителни „сетива“ i-ACTIVSENSE – цяла гама от авангардни технологии за активна безопасност, интегрирани в новата Mazda6.

LKA

LKA (Lane Keep Assist) - система следяща за отклонение от лентата на движение със звуков сигнал, вибрация и срещуположна корекция на волана

Rear Cross Traffic Allert

RCTA (Rear Cross Traffic Alеrt) - система сигнализираща за приближаващи автомобили при маневра назад

 
 
00:01
 
 
 
 
02:18