Новата Mazda CX 3 – Mazda България 

Новата Mazda CX 3

Mazda CX-3

Компактният Mazda CX3 crossover - инженерният дизайн в служба на водача

Ако трябва да опишем с няколко думи тази нова уникална кола от моделите на Мазда:

 

 • Елегантна и уникална външност в духа на KODO дизайна;

 • SKYACTIV технологията на Мазда за изразена динамика, патентованото от Мазда спортно управление и безкомпромисна икономия на гориво;

 • Най-новите разработки в облатта на активната безопасност и информационната свързаност;

 • Налична в икономичната версия на crossover с предно задвижване (FWD) или с интелигентната система на Мазда за задвижване на всички колела (AWD) за да отидете точно там, където желаете.


От 4.0 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 105 гр/км

CO2емисии в комбиниран цикъл

 • wowslider
 • 3
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Информацията за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на енергия са в съответствие с Директива 1999/94/ЕО. Показаните стойности се отнасят за разход при комбиниран цикъл на шофиране.

Скорост, класа и виталност на crossover - за да се отличавате

Духът на KODO дизайна тук присъства за да подчертае вашето присъствие на пътя. Предницата показва хромираното крило на Мазда, което се продължава светлинно чрез LED дневните светлини с уникален отпечатък.

 

Страничните арки на колелата заедно с плавно преливащите криви на купето, задните светлини, които са като са като ехо на предните; големите 18'колела и двуцветни с черен лак джанти- всичко това създава усещането за движение, мощ и запомнящо се присъствие на crossover.


От 4.0 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 105 гр/км

CO2емисии в комбиниран цикъл

 • wowslider
 • 3
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Цветове За най-изтънчения вкус
 • Арктически бял (A4D)
 • P
  Бял перлен металик (25D)
 • P
  Порцеланов перлен металик (47A)
 • P
  Кафяво титаниев перлен металик (42S)
 • P
  Laguna- син перлен металик (45B)
 • M
  Кралско син перлен металик (42M)
 • P
  Черен перлен металик (41W)
 • 3P
  Liquid Metal-перлен металик течен метал (46G)
 • 3P
  Кристално червен перлен металик (46V)
 • P
  - Перлен металик
  3P
  - Трислоен перлен металик

Комфорт и стил, ергономичност и свързаност в едно

 

Купето на crossover Mazda CX3 е изцяло наново конструирано като едно цяло в екстериорния дизайн. Елементите в него са с качеството на ръчната изработка. Интериорът обгръща пътниците като им дава пространство и много добра видимост навън.

 

Голям диапазон на настройки на позицията на водача: 260мм ход напред-назад; 40мм по вертикал; 45/50 мм диапазон на регулиране позицията на волана;

 

Различни комбинации в изпълнението на салона на crossover, които включват бяла кожа с черни и тъмно-червени елементи и панели в сив металик или черна кожа в комбинация със сиво и тъмно-червено както и удобни и стилни облицовки от висококачествени платове с изпълнения със специални червени или сини кантове.

 

Разположение на уредите и приборите на автомобила по начин, като че ли са продължение на тялото му.

Active Driving Display - хед-ъп прозрачен дисплей на нивото на очите на водача с изобразяване на важна за водача информация - един от първите налични в автомобил от този сегмент.

 

Голям 7' тъч-скрийн дисплей с висока резолюция, разположен централно с възможност за управление от интуитивния панел на централната конзола;

 

Mazda Connect - системата на Мазда за свързаност през вашия мобилен телефон с лесен интернет достъп, управление на телефонните ви разговори и услуги за достъп до пътна информация, радиостанции и допълнителни уникални приложения като например мониторинг на икономичността на автомобила ви, подсещания за сервизно обслужване, предупреждения и други;

 

Специално разработена за Mazda CX3 BOSE ситема със 7 говорителя и Subwoofer

 

Crossover-ът разполага с навигационна система, цветна камера за подпомагане на паркирането и други.

 • 1
 • wowslider
 • 3
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

SKYACTIV в пълния си блясък

Инженерите на Мазда отново са се постарали да съчетаят спортния дух безкомпромисните изисквания към маневреност, комфорт и икономичност в компактния crossover клас. Колата е предсказуема и линейна спрямо действията на водача, същевременно вълнуваща с Zoom-Zoom природата на всички нови Мазди.

 

Нов специално разработен за модела екологичен дизел SKYACTIV-D 1.5, който покрива Euro 6 стандарта отново без скъпите допълнителни апарати за отнемане на остатъчните азотни окиси.

 

Бензинови двигатели SKYACTIV-G 1.5 с мощности 75, 90 и 115 кс, които ще отговорят на изискванията на всеки със своите характеристики като мощност и гъвкавост, икономичност и ниски емисии.

 

Разбира се те не биха били нищо без новите, специално разработени ръчни с 5 или 6 скорости и автоматична със 6 скорости кути.

 

i-ELOOP още по-добра

Електронната система за запазване на енергията от спиране на Мазда е отново налична, еволюирала за да даде още по-добри резултати за икономичност на автомобила. При движение по инерция и при спиране, специалният алтернатор зарежда двуслоен кондензатор само за 7 секунди с електричество, което след това се използва за захранване на електроуредите на автомобила. Това се съчетава със ситемата i-Stop за да даде икономии до 10%.

i-ACTIVSENSE – ВАШИЯТ
АНГЕЛ ХРАНИТЕЛ

И crossover-ът Mazda CX3 съчетава в себе си органичната кмбинация от технологии за пасивна и активна сигурност, организирани около целта да имате един автомобил който е удоволствие да шофираш, който е комфортен и ви дава увереност като същевременно хората и тяхната сигурност са най-важни.

 

i-ACTIVESENSE е съвкупността от активни технологии на Мазда, която ви помага да оцените по-правилно обстановката на пътя и да ви предупреди за евентуални опасности, за да може да вземете своето решение по-рано и да минимизирате риска. Ето какви системи са включени:

 

BSM (Blind Spot Monitoring) - системата за следене на мървата зона разширява възможностите в crossover-а на RVM системата в останалите модели на Мазда. Тя ви предупреждава за приближаващи отзад превозни средства от около 45м или отстрани на 7м. Ако в този момент подадете мигач от към страната на приближаващата кола, се активира звукоо предупреждение и индикатора в страничното огледало започва да мига.

 

RCTA (Rear Cross Traffic Alert) - използва същите радарни сензори на BSM като ви предупреждава за идващи отстрани автомобили когато излизате от паркиране назад.

 

SCBS (Smart City Brake Support) - Мазда CX3 е градски crossover. Системата за предотвратяване на сблъсък използва инфрачервен сензор с диапазон 6м и подготвя спирачките и при необходимост ги задейства ако се движите със скорост 4-30км/ч и пред вас има препятствие.

 

HBC (High Beam Control) познатата от другите модели на Мазда система за автоматично превключване на къси и дълги светлини при движение през ноща е подобрена с допълнителен светлинен сензор, който повишава времето, през което се движите на дълги, както и предотвратява ненужно краткотряйно превключване на къси светлини.

 

LDWS (Lane Departure Warning System) - система за предупреждение при напускане на лентата за движение.

 

HLA (Hill Launch Assist) - подпомага потеглянето при наклон чрез задържане на спирачките;

 

Разбира се тези системи работят наред със най-новото поколение ABS, EBD, EBA, както и с DSC и TCS.

 

Ако все пак настъпи инцидент, лекият и здрав корпус на crossover-а ще абсорбира удара от където и да идва той, като насочи силите встрани от кабината с пътниците и предотврати деформацията и. Това щи ви осигури същата изключителна защита както и на Mazda 3, Mazda 6, Mazda 2 и Mazda CX5.