Mazda завърши 2014 г. с двуцифрен ръст на продажбите в Европа – Mazda България 

Mazda завърши 2014 г. с двуцифрен ръст на продажбите в Европа

  • Ръстът на продажбите е увеличен с 22%

  • Компанията очаква да продължи успешните продажби с представянето на шест нови модела през 2015

Mazda е една от най-бързо развиващите се автомобилни компании в Европа, увеличавайки продажбите си с 22% до 175028 бр.

 

“Това е втора поредна година с ръст над 20% и увеличено търсене от както от страна на лоялните към марката потребители, както и от нови такива, които идентифицират автомобилите Mazda като най-добрия избор за себе си от емоционална и практическа гледна точка”, каза Мартин Бринк, Вицепрезидент Продажби в Мазда Мотор Европа.
“С други думи, автомобилите Мазда са страхотни за каране, лесни за поддържане и добре ценово позиционирани, особено като се има предвид богатото оборудване, иновативните технологии и високата им остатъчна стойност.”

 

Продажбите на всеки един от новите модели се радват на впечатляващи факти – Мазда3 и СХ-5 са с близо 80% ръст. При отделни пазари като Португалия, Полша и Испания Mazda достига ръст съответно – 79%, 77% и 71% за годината. Продажбите в Германия се увеличиха с 17% до 52491 бр.,а Великобритания записа 21% ръст и достигна 37 784 бр.

 

Производителят е убеден,че ще продължи с успеха и през 2015, когато ще се представят новата Мazda6 4×4, новия кросоувър СХ5, непредставяните до момента Mazda2 в B-сегмента, а по-късно през годината и Mazda CX-3, градски SUV, последван от дългоочакваната четвърто поколение роудстър кабриолет Mazda MX-5.

Comments are closed.