Mazda CX-30 – Mazda България 

Mazda CX-30

Новият Мазда СХ-30

Mazda CX-30 е вторият модел след новата Mazda3 от следващото поколение на компанията

Mazda CX-30 е нашият нов компактен SUV, в който са вложени най-новото поколение Skyactiv технологии. Те не само акцентират върху човешкия баланс и дават по-голям комфорт в автомобила, но също така позволяват по-добър контрол на окръжаващата среда. Така се изпълнява мисията за постигане на уникалното качество и тишина на купето.

 

В автомобила сме интегрирали нови технологии като например системата с 8 говорителя "Mazda Harmonic Acoustics" или системата на BOSE с 12 говорителя, които са изградени с най-висококачествени материали с внимание към всеки детайл, изпипани до край, за да създадат едно вътрешно пространство с високо качесто и уникален финес на звука

 

Задвижването на новата Mazda CX-30 е от най-новите двигатели Skyactiv с бензиново и дизелово гориво, които включват и революционния двигател Skyactiv X с горене, контролирано от запалителни свещи и самозапалване SPCCI (Spark Plug Controlled Compression Ignition). То представя технология, която съчетава предимствата на бързооборотния бензинов двигател с отзивчивостта и ефективността на дизеловия двигател.

 

И накрая, Mazda CX-30 е с вградна Системата за следене на водача като част от пакета i-Activsense - активни мерки за безопасност,. Тя позволява по-приятно шофиране в компактния SUV.

 

Лъскав и дързък - още по-усъвършенстван KODO дизайн

Новата Mazda CX-30 e вторият автомобил, който въплъщава развитието на философията на KODO дизайна - артистичен дизайн с най-дълбоки корени в традиционната японска естетика. Усъвършенства се всеки елемент по принципа "повече е по-малко", за да се създадат безпрецедентни изчистени и красиви повърхности и да се извая оригинална форма за този представител на компактнте кросовери.

 

Горната част е източена и с чертите на купе, докато черните елементи в долната част създават впечатлението за стабилност, здравина и сила, които са присъщи на кросоверите.

 

Стилът е определен от концепцията "Смени и освободи". Тази стилистика е извадена от палитра, използвана в японската калиграфия и разработена, за да интегрира 3 ключови компонента, включени в тематиката на KODO дизайна: Yahaku - красотата на празното пространство; Sori - извивки с уравновесеност и баланс и Utsuroi - играта на светлината и сенките.

 

Mazda CX-30 постига стил в красотата на произведение на изкуството, но носи усещането за сила и динамисъм чрез пресичането на характерни линии и преливането на повърхности.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • wowslider
 • 6
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

Хармония и стил в интериора

Дизайна на купето на Mazda CX-30 е базиран на философията на Mazda за поставяне в центъра на човека и традиционната японска архитектура с използване на Ma - празното пространство. Това означава уютно синтезиран кокпит за водача и изчистено отворено пространство за пътника отпред

Изграден около вас за по-добро и безопасно шофиране

Купето е симетрично и ориентирано към водача с 3-те инструмента с информация и централният дисплей скосен към шофьорската позиция за оптимална видимост и опериране с минимално разсейване от страна на водача.Горната част от арматурното табло има втора част с форма на крило. Минавайки хоризонтално от върха на таблото с уредите към кората на вратата от страна пътника и завършва с висококачествени металически акценти, които придават на купето по-висококласен изглед.Широка конзола на пода групира превключвателя на скоростите, поставки за чаши и комбинираното управление на инфотеймънт системата - всичко в удобна, ергономична хармония. Леко извитата опора за коленете и за ръката създават топла и контрастна атмосфера.Панела за превключване на скоростите е изпълнен с доразвита версия на технологията на Mazda за изливане в 2 слоя. Леко стесняване в горния панел в тъмно опушено сиво разкрива металически отпечатък от долния слой. Той се променя с играта на светлината по повърхността като акцентира към фините детайли и авангардния характер на интериора на Mazda CX-30.

 • wowslider
 • 2
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

Mazda Connect

Mazda CX-30 притежава обновена система за свързаност, с която постига по-голяма безопасност и подобрен потребителски интерфейс за по-лесно използване. Това е възможно заради по-мощната изчислителна система и оптимизиран софтуер, което позволява два пъти по-бързо пускане на инфотеймънт системата. Навигацията например е на разположение почти веднага след включване на запалването. Подобрено е качеството на звука и на изображенията като е дигитализирано предаването на сигналите от камерите и от аудио системата. Запазени на USB видео файлове, могат да се пускат на централния дисплей.

 

Системата Mazda Connect сега поддържа стандартно Apple CarPlay® and Android Auto™ през USB

Хибридната система MAZDA M

Бензиновите двигатели на Mazda CX-30 притежават като стандарт интелигентната система Mazda M Hybrid. Тази технология "мек хибрид" (mild hybrid) спомага за по-добрата икономия на гориво като регенерира енергията, върната при намаляване на скоростта чрез електрически мотор, който подпомага двигателя. В автомобила има задвижван от ремък, интегриран стартов генератор (ISG), който превръща в елекричество тази енергия и я запазва в 24 волтова литиево-йонна батерия. Системата използвапреобразовател, за да трансформира в подходящо напрежение и да захрани електрическите системи на автомобила.

 

Използването на интегрирания ISG за по-рафинирано чувство при шофиране като позволява дригателя да рестартира по-бързо и по-тихо при спиране в задръстване или на светофар. Литиево-йонната батерия е разположена между колелата без да се отразява на вътрешното пространство, като спомага за по-добро разпределение на теглото, както и за подобряване на безопасността при удар.

Активна безопасност: I-ACTIVSENSE

Пакета Mazda’s i-Activsense от технологии помага на водача да види потенциалните опасности и да ги избегне. Mazda CX-30 е оборудвана с 3 от най-ново разработените характеристики за безопасност: Следене на водача (Driver Monitoring), Предупреждение за пресичащ трафик отпред (Front Cross Traffic Alert (FCTA) ) и система за подпомагане на шофирането и трафика (Cruising & Traffic Support (CTS)) наред с много други системи от групата на i-Activsense .

 

Пасивна безопасност

В дизайна на новата Mazda CX-30 са вложени множество детайли, които повишават безопасността на пътниците, както и защитават максимално пешеходците и другите участници в евентуално произшествие. Тези пасивни мерки за безопасност включват:

 • Леко шаси с висока якост
 • Мерки за предпазване от удар отпред
 • Предпазване от страничен удар - конструкцията на купето е проектирана да поема енергията от удар в много точки и да я преразпределя към предната и задната част на купето, като предпазва кабината и пътниците в нея.
 • Предпазване от удар отзад - задните странични колонки са проектирани да се деформират като акордеон в случай на удар като поглъщат два пъти повече енергия при удар, без това да се отразява на теглото. Така се постига по-висока безопасност, ефикасност и икономия на гориво;
 • Предпазване на пешеходците - постига се чрез специална конструкция на предната решетка, която да поглъща кинетичната енергия и да омекотява удара, както и пространство между предницата и двигателя.