Mazda CX-5 – Mazda България 

Mazda CX-5

Изцяло новият Мазда СХ5

TAKUMI – екслузивна лимитирана серия

Поради огромния интерес към ексклузивната лимитирана серия Mazda 6 Takumi, стартира и производството на екскузивната лимитирана серия СХ5 Takumi.


 • Селектирахме най-добрата част от северноафриканското дърво ABACHI, след което ръчно изваяхме детайли за апликация на интериора.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Triplochiton_scleroxylon

 

 • Обработихме дървото със специални масла, за да се запази топлината и удоволствието от допира с естествено дърво.


 • Избрахме най-хубавата естествена кожа – НАПА в цвят CATTURA COFFEE BEAN, който максимално се доближава до тоналността на дървото ABACHI.


https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_coffee_varieties


 • Изработихме прецизно кожен салон с перфорация в средата на седалките като в предните интегрирахме и вентилация с 3 степенно електронно управление.


 • Огледалого, което е подбрано за тази ексклузивна серия TAKUMI е кристално, без рамка, с лек оттенък, за да се създаде комфорт за очите на водача при ярка външна светлина.


 • Добавихме и черен таван за да завършим усещането за ексклузивност.
От 5.0 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 132гр/км¹

CO2емисии в комбиниран цикъл

Шофирайте заедно, забавлявайте се заедно

Вие ще се насладите на нови измерения на удоволствието от шофирането с изцяло новата Mazda CX5. Напълно обновен отвън и отвътре, нашият нов модел SUV е толкова щедър и отблагодаряващ се за пасажерите, колкото е и за водача. Създадена за да празнува шофирането, изцяло новата Mazda CX5 дава на всички, които са вътре, едно силно чувство на единство с колата и формира неотменима връзка между водача и автомобила.

 

С еволюцията на KODO дизайна и прецизната изработка, красивият екстериор е значим и отличителен в новият Страстно червен кристален перлен металик, докато просторното купе, изградено с фокус на пасажерите е тихо, внимателно изработено и превъзходно удобно за вас и за всички пътници. Перфектен за дълги, забавни пътешествия със семейството и с приятели. С последното поколение i-ACTIVESENSE технологии за безопасност, които притежава, всички могат да се отпуснат и да се насладят на пътуването.

 

Споделете радостта и максималната наслада от шофирането.

 

От 5.0 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 132гр/км¹

CO2емисии в комбиниран цикъл

Детайли Вижте какво се крие под красивата външност
 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
11 22 wowslider3 44
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
* Информацията за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на енергия са в съответствие с Директива 1999/94/ЕО. Показаните стойности се отнасят за разход при комбиниран цикъл на шофиране.

Еволюция на дизайна и прецизна изработка

Изцяло новата Mazda CX5 с KODO дизайн съчетава красотата и енергията. От предницата до задната част на колата, стилът създава вълнуващото усещане на мощно движение напред, за ловкост и скорост.

 

За подчертаване на чувствените извивки на SUV-а, ние от Мазда сме разработили новият червен Soul Red Crystal металиков цвят с нашата висококачествена технология за боядисване TAKUMI-NURI, която е разработена да разкрие изключителна текстура, създавайки ярки и богати в дълбочина цветове. Трябва да го видите, за да ни повярвате.

От 5.0 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 132гр/км¹

CO2емисии в комбиниран цикъл

 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
11 22 wowslider3 44
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Цветове За най-изтънчения вкус
 • 3P
  Страстно червен кристален перлен металик (41G)
 • M
  Laguna син перлен металик (45B)
 • M
  Кралско син перлен металик (42M)
 • 3P
  Liquid Metal перлен металик течен метал (46G)
 • P
  Сребърен перлен металик (45P)
 • M
  Титаниев перлен металик (42S)
 • P
  Черен перлен металик (41W)
 • P
  Бял перлен металик (25D)
 • Арктически бял (A4D)
 • M
  - Металик
  P
  - Перлен металик
  3P
  - Трислоен перлен металик
Детайли Вижте какво се крие под красивата външност

CROSSOVER КОМФОРТ И КОНТРОЛ НА ВЪРХА НА ПРЪСТА

Изисканият интериор е изграден около водача и пътниците, за да осигури пълнo удобство, чувство за отвореност, интегрираност и “бизнес клас” комфорт за всички. Фината майсторска изработка е навсякъде. Изграден около водача с ергономични уреди за управление и нов волан, просторния и луксозен интериор е място, където може да се потопите в голямо удобство и да имате чувството за пълен контрол. Пасажерите ще се отпуснат веднага в дълбоките седалки, които могат да се регулират за дълги пътешествия.Изграден около вас за по-добро и безопасно шофиране

Ние от Мазда винаги започваме с теб, с най-естествената позиция на седалката, на педалите, на уредите и на волана. Когато ти се чувстваш удобно, удоволствието от шофирането е по-голямо.Пасажерите ще харесат пътуването толкова колкото и ти. С подобрена ауеродинамика и изолация за по-малко шум, твоите приятели и семейството ти ще се чувстват толкова удобно и спокойно на задната седалка, колкото и ти зад кормилото.

 • 1
 • 2
 • wowslider
 • 4
11 22 wowslider3 44
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Детайли Вижте какво се крие под красивата външност

Технологията SKYACTIV

Технологията SKYACTIV предефинира ефикастността, мощността и производителността на нашите автомобили. Динамичното управление и безкомпромисната икономия на гориво правят изцяло новата Mazda CX5 да комбинира безпроблемно забавлението с комфорта. Всеки елемент от двигателя до трансмисията, от купето до динамиката на управлението, са оптимизирани за да ви осигурят перфектното шофиране.

 

За пълен контрол имате нашата иновативна i-Activ All Wheel Drive система, която се активира при нужда, следейки пътните условия с помоща на 27 сензора за да предвиди всичко и да ви осигури отлично сцепление точно, когато се нуждаете от него.

НЕЗЕМНИ ИДЕИ. ЗЕМНИ ПРИЛОЖЕНИЯ - SKYACTIV

Започнахме от идеята, че потенциалът на модерния автомобил не е реализиран изцяло. Отрекохме общоприетото и създадохме автомобил, който е едновременно по-производителен и по-икономичен. Това се постига от съвместната работа на цялостна SKYACTIV технология, която включва:

ШАСИ SKYACTIV-CHASSIS

Конструирани в хармония със SKYACTIV-BODY, кормилната система и окачването спомагат за пъргаво поведение при ниски скорости и стабилно стоене на пътя при високи. Създадохме ги леки, за да получите по-директно и естествено усещане зад волана.

СКОРОСТНА КУТИЯ SKYACTIV-MT

Шестстепенна скоростна кутия с по-ниски предавателни числа, вдъхновена от легендарната МХ-5 Миата. По-малка, по-лека и по-здрава, в сравнение с която и да било правена от нас до момента.

СКОРОСТНА КУТИЯ SKYACTIV-DRIVE

Инженерите ни създадоха изключително прецизна, високопроизводителна автоматична скоростна кутия, която комбинира усещането от ръчната смяна на предавките и плавното превключване на автоматика. Много по-отзивчива и същевременно по-ефективна от досегашните.

РАМА SKYACTIV-BODY

Мазда е първата компания в света, която ползва високоякостна стомана в сериен автомобил. SKYACTIV-рамата на Мазда СХ-5 ползва тази лека, но по-здрава стомана в критични точки от конструкцията, като по този начин гарантира по-ниско тегло, докато защитава значително по-добре пътниците

Детайли Вижте какво се крие под красивата външност

i-ACTIVSENCE – ВАШИЯТ
АНГЕЛ ХРАНИТЕЛ

i-ACTIVSENCE е цялостен подход за сигурност при шофиране. Мазда се стреми да подобри уменията на всеки един шофьор като го подготви предварително, предоставяйки жизненоважна информация за взимане на умни решения. i-ACTIVSENSE е комбинация от системи за активна безопасност, която алармира за това, което шофьорът няма как да предположи. Тези системи помагат за предусещането на опасни ситуации, предотвратяване на сблъсък или намаляват негативните ефекти, в случай, че такъв е неизбежен.

RVM – REAR VIEW MONITORING SYSTEM

Когато Мазда CX-5 е в движение, радари следят за обекти, намиращи се в “мъртвата зона” на шофьора. Ако предприемете смяна на платното и подадете мигач, системата ще сигнализира с мигаща светлина в съответното огледало и предупредителен звуков сигнал.

8 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ КАТО СТАНДАРТ

Мазда CX-5 стандартно се предлага с усъвършенствани двойни предни въздушни възглавници със сензори за позицията и теглото на шофьора и пътника до него. Стандарт са също и двойните странични въздушни възглавници, както и страничните завеси с покритие на предните и задните места.

MRCCS – MAZDA RADAR CRUISE CONTROL SYSTEM

Еволюцията на темпомата! Тази система не само позволява да поддържате избрана от Вас скорост, но и следи за останалите участници в движението, като се адаптира спрямо тяхната скорост и дистанция.

SCBS – SMART CITY BRAKE SUPPORT

При движение от 5 до 35 км/ч тази система следи за обекти пред автомобила. В случай на повишена опасност от сблъсък, системата подготвя спирачките, като наглася накладките по-близко до спирачния диск. Нещо повече - ако шофьорът не предприеме спиране, системата може автоматично да приведе автомобила в покой, за да минимализира опасността от сблъсък.

LDWS - LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Система, следяща за местоположението Ви на пътното платно. В случай на нежелано напускане на лентата (без да е подаден светлинен сигнал с мигач), системата алармира със звуков и светлинен сигнал. Системата е активна при скорост над 60 км/ч.

HBCS – HIGH BEAM CONTROL SYSTEM

Системата максимализира ползването на “дълги” светлини при шофиране през нощта. HBCS автоматично превключва на “къси”, когато засече друг автомобил (движещ се пред или срещу Вас).

Детайли Вижте какво се крие под красивата външност
 
 
00:01
 
 
 
 
02:18