Новата Мазда 3 Седан

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАШАТА ТЕХНОЛОГИЧНО НАЙ-РАЗВИТА МАЗДА.

Ако въпросът е “Какво предлага новата Мазда3”, отговорът трябва да бъде “Какво не предлага?” Изцяло нов, всеки аспект от Мазда3 бе преосмислен от нашите инженери с цел да се достигне ново ниво на иновативност и дизайн, по-добра ефективност, послени технологии и намалено тегло. От където и да я погледнете можете да очаквате неочакваното от Мазда3. Това е автомобил, който откровено предлага повече от всичко и не предлага друго освен НАЙ-ДОБРОТО.КАКВО ПРАВЯТ ИНЖЕНЕРИТЕ НА МАЗДА, КОГАТО ДОСТИГНАТ СЪВЪРШЕНСТВОТО?
ЗАПОЧВАТ НАНОВО.

Адаптивен. Пъргав. Впечатляващ. Новата Мазда3 комбинира всичко това. Тя е кулминацията на смелото инженерство, креативния дизайн и безстрашния порив да се постига невъзможното. Как да подобриш автомобил, който вече надхвърля очакванията във всяко едно отнопение? Не е лесно. Отговор ще Ви дадат нашите инженери. За създаването на новата Мазда3 те започнаха всичко от начало. Извисиха стила с добавяне на елементи от дизайна КОДО отвътре и отвън. Направиха подобрения в сигурността невиждани до момента в автомобил от този клас. Добавиха несравними екстри и иновации. Инженерите ни подобриха дори легендарното усещане от шофирането. По-добра от всякога, новата Мазда3 доказва, че един модерен автомобил може да Ви предложи всичко, което можете да поискате от автомобил в луксозен и достъпен пакет.От 3.9 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 104 гр/км

CO2емисии в комбиниран цикъл

* Информацията за разхода на гориво, емисиите на CO2 и разхода на енергия са в съответствие с Директива 1999/94/ЕО. Показаните стойности се отнасят за разход при комбиниран цикъл на шофиране.

АКО СЪДИТЕ ПО ВЪНШНОСТТА – ОЧАВАЙТЕ МНОГО.

Създадена да улавя движението, силата и лекотата на природата, всяка линия в дизайна на Мазда3 въплътява драматичното изражение на нашия КОДО дизайн. Леко по-ниска и по-широка от предшественика, с подчертана радиаторна решетка и пронизващи фарове новата Мазда3 създава незабравима импресия. Както можете да очакват от една Мазда формата следва функцията и красивата външност добавя отлична аеродинамика. Изключителния коефициент на чесно съпротивление добавя изключителна горивна ефективност и управляемост. Поредното доказателство, че зад красивата външност се крие много техническа и инженерна мисъл.ЯСЕН ПОГЛЕД КЪМ ПЪТЯ ПРЕД ВАС

КОДО фаровете на новата Мазда3 са не само поразителни. Те добавят много по ясна представа за пътя пред Вас. Стандартни за по-високите нива на оборудване Bi-Xenon фарове включват адаптивна система за следене на пътя в завой както и LED дневни светлини. Системата дори разпоага с “High Beam Control” който автоматично включва и изключва дългите светлини, за максимална видимост и комфорт на пътното платно. Няма по-добър метод за осветяване на вашето пътуване.От 3.9 л/100 км

Разход на гориво в комбиниран цикъл

От 104 гр/км

CO2емисии в комбиниран цикъл

 • 1
 • 2
 • 3
 • wowslider
 • 5
1 2 3 4 5
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m
Джанти Не просто красиви - перфектни
Спиращите дъха джанти с внушителни 225/45 R 19 гуми са страндарт при ниво на оборудване ULTIMATE

Летите джанти с гуми 225/55 R 17 са серийна екстра още от ниво на оборудване EMOTIONЦветове За най-изтънчения вкус
 • 3P
  Страстно червен перлен металик (41V)
 • M
  Laguna син перлен металик (45B)
 • M
  Кралско син перлен металик (42M)
 • 3P
  Liquid Metal перлен металик течен метал (46G)
 • P
  Сребърен перлен металик (45P)
 • M
  Титаниев перлен металик (42S)
 • P
  Черен перлен металик (41W)
 • P
  Бял перлен металик (25D)
 • Арктически бял (A4D)
 • M
  - Металик
  P
  - Перлен металик
  3P
  - Трислоен перлен металик

ДА ВДЪХНЕШ ЖИВОТ НА ШОФИРАНЕТО, БУКВАЛНО.

За инженерите на Мазда създаването за спортен, практичен и забавен за управление автомобил просто не е достатъчно. Те искаха да провокират усещането за живот и тръпка още с отварянето на вратата. За изграждането на ново усещане на свързаност между шофьора и автомобила централната конзола светва пулсирайки в момента, в който влезнете в автомобила. Когато натиснете СТАРТ бутона, страничното осветление също се активира, докато активния HUD дисплей се издига, за да ви поздрави. Всичко в кокпита на Мазда3 е изцяло ново, вълнуващо и живо като в същото време провокира усещане за жива връзка с автомобила.НАПЪЛНО СВЪРЗАНИ.

Най-технологичната Мазда е оборудвана с най-напредничивия кокпит. Цялата функционалност в интериора е на върха на пръстите ви. Благодарение на командния бутон, вие контролирате аудио и навигационните функции виждайки всичко удобно на 7 инчовия цветен тъчскрийн дисплей. Можете да ползвате цялата инфотейнмънт система без да отделяте поглед от пътя. Новото поколение аудио система на Bose® Centerpoint® 2 Surround Sound, ви дава възможността да слушате интернет радио, собствени MP3 селекции и много друго с невероятно съраунд качество. • 2
 • 1
 • wowslider
 • 4
1 2 3 4
jquery slideshow by WOWSlider.com v7.4m

ДОРИ ПАСАЖЕРИТЕ НА ВТОРИЯ РЕД СЕДАЛКИ СЕ ЧУВСТВАТ ПЪРВОКЛАСНО.

Не само, че не намалихме простора на втория ред седалки, в действителност съумяхме да го направим по-голям от всякога. Постигнахме го като изтеглихме задните седалки към центъра на кабината. Така осигурихме повече място над главите на пасажерите, като същевременно им предоставихме по-добра видимост към кокпита и пътя. Променихме наклона на облегалките на предните седалки като така се освободи повече място за краката. За по-голям комфорт направихме облегалките на задните седалки по-високи. Така пасажерите на задния ред се чувстват първокласно.

ДОРИ И АУДИО СИСТЕМАТА Е ПРОЕКТИРАНА ЗА ПОСТИЖЕНИЯ

HiFi аудиосистема BOSE® Sound System с:
- Цифров усилвател и 9 високоговорителя
- AudioPilot® 2 - система за компенсиране на шума
- Centerpoint® 2 - система подобряваща усещането за звука
- SurroundStage® - система подобряваща surround ефекта

MAZDA CONNECT

MAZDA CONNECT е интернет Infotainment система, базирана на Cloud платформата на AHATM. Системата Ви предлага достъп до:
+ над 40 000 станции с радио и музика
+ аудио книги
+ facebook, twitter и други
+ e-mail, новини, време, трафик Системата работи след изтегляне на безплатно приложение AHA App на Вашия смартфон, което покрива по-голяма част от Европа.

ПОВЕЧЕ ИНОВАЦИИ ЗА ПО-ВЪЛНУВАЩО ШОФИРАНЕ.

Вълнението винаги е било важна част от управлението на всяка Мазда. Днес за Мазда3 този показател е на ново ниво. Премислихме всички основни агрегати на новата Мазда3. Двигател, шаси, рама – сега всичко е по-леко и същевременно по-здраво. С технологията SKYACTIV подобрихме всичко, което вече беше отлично, за да го направим перфектно.

С МАЗДА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТТА И ЕФЕКТИВНОСТТА ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА.

Постигане на невъзможното не е ново за инженерите на Мазда. Докато останалите компрометират мощността за сметка на ефективността ние поехме коренно различен курс и развихме SKYACTIV Tехнологията. Нещо много повече от просто един двигател с ефективност на хибрид, SKYACTIV е цялостна система която преосмисля всеки елемент от автомобила, доставяйки набор от иновации, които работят заедно за подобряване на цялостното усещане от управлението на автомобила.

НЕЗЕМНИ ИДЕИ. ЗЕМНИ ПРИЛОЖЕНИЯ - SKYACTIV

Започнахме от идеята, че потенциалът на модерния автомобил не е реализиран изцяло. Отрекохме общоприетото и създадохме автомобил, който е едновременно по-производителен и по-икономичен. Това се постига от съвместната работа на цялостна SKYACTIV технология, която включва:

ШАСИ SKYACTIV-CHASSIS

Конструирани в хармония със SKYACTIV-BODY, кормилната система и окачването спомагат за пъргаво поведение при ниски скорости и стабилно стоене на пътя при високи. Създадохме ги леки, за да получите по-директно и естествено усещане зад волана.

СКОРОСТНА КУТИЯ SKYACTIV-MT

Шестстепенна скоростна кутия с по-ниски предавателни числа, вдъхновена от легендарната МХ-5 Миата. По-малка, по-лека и по-здрава, в сравнение с която и да било правена от нас до момента.

СКОРОСТНА КУТИЯ SKYACTIV-DRIVE

Инженерите ни създадоха изключително прецизна, високопроизводителна автоматична скоростна кутия, която комбинира усещането от ръчната смяна на предавките и плавното превключване на автоматика. Много по-отзивчива и същевременно по-ефективна от досегашните.

РАМА SKYACTIV-BODY

Мазда е първата компания в света, която ползва високоякостна стомана в сериен автомобил. SKYACTIV-рамата на Мазда СХ-5 ползва тази лека, но по-здрава стомана в критични точки от конструкцията, като по този начин гарантира по-ниско тегло, докато защитава значително по-добре пътниците

НИЕ СЕ СЪСТЕЗАВАМЕ –
ВИЕ ПЕЧЕЛИТЕ!

През 1991 г. Мазда влезна в историята като първия азиатски автомобилен производител, спечелил 24-те часа на Льо Ман. Този невероятен успех бе постигнат с изцяло нашия роторен двигател, който беше моментално забранен като сериозна заплаха за състезателните серии. Днес Мазда отново променя правилата! Използваме целия потенциал на нашата SKYACTIV технология срещу конкуренцията в 24-те часа на Дайтона. Този път нашият подвиг ще бъде с невероятната ефективност на дизеловия SKYACTIV-D и неговия колосален въртящ момент.

ДА! – СЪСТЕЗАТЕЛЕН
ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ

Състезателният двигател SKYACTIV-D 2,2 споделя над 60% от частите на двигатели SKYACTIV-D, предназначени за конвенционалните ни автомобили. Всичко в този агрегат е конструирано да бъде изключително здраво, икономично и сигурно - едновременно на пътя и на пистата.

i-ACTIVSENCE – ВАШИЯТ
АНГЕЛ ХРАНИТЕЛ

i-ACTIVSENCE е цялостен подход за сигурност при шофиране. Мазда се стреми да подобри уменията на всеки един шофьор като го подготви предварително, предоставяйки жизненоважна информация за взимане на умни решения. i-ACTIVSENSE е комбинация от системи за активна безопасност, която алармира за това, което шофьорът няма как да предположи. Тези системи помагат за предусещането на опасни ситуации, предотвратяване на сблъсък или намаляват негативните ефекти, в случай, че такъв е неизбежен.

RVM – REAR VIEW MONITORING SYSTEM

Когато Мазда 3 е в движение, радари следят за обекти, намиращи се в “мъртвата зона” на шофьора. Ако предприемете смяна на платното и подадете мигач, системата ще сигнализира с мигаща светлина в съответното огледало и предупредителен звуков сигнал.

8 ВЪЗДУШНИ ВЪЗГЛАВНИЦИ КАТО СТАНДАРТ

Мазда 3 стандартно се предлага с усъвършенствани двойни предни въздушни възглавници със сензори за позицията и теглото на шофьора и пътника до него. Стандарт са също и двойните странични въздушни възглавници, както и страничните завеси с покритие на предните и задните места.

MRCCS – MAZDA RADAR CRUISE CONTROL SYSTEM

Еволюцията на темпомата! Тази система не само позволява да поддържате избрана от Вас скорост, но и следи за останалите участници в движението, като се адаптира спрямо тяхната скорост и дистанция.

SCBS – SMART CITY BRAKE SUPPORT

При движение от 5 до 35 км/ч тази система следи за обекти пред автомобила. В случай на повишена опасност от сблъсък, системата подготвя спирачките, като наглася накладките по-близко до спирачния диск. Нещо повече - ако шофьорът не предприеме спиране, системата може автоматично да приведе автомобила в покой, за да минимализира опасността от сблъсък.

LDWS - LANE DEPARTURE WARNING SYSTEM

Система, следяща за местоположението Ви на пътното платно. В случай на нежелано напускане на лентата (без да е подаден светлинен сигнал с мигач), системата алармира със звуков и светлинен сигнал. Системата е активна при скорост над 60 км/ч.

HBCS – HIGH BEAM CONTROL SYSTEM

Системата максимализира ползването на “дълги” светлини при шофиране през нощта. HBCS автоматично превключва на “къси”, когато засече друг автомобил (движещ се пред или срещу Вас).

 
 
00:01
02:18