Mazda6 постави световен рекорд за скорост – Mazda България 

Mazda6 постави световен рекорд за скорост

Leverkusen, 10/22/2014

 

Отново награди за Мазда6, която счупи 20 рекорда на ATP теста на пистата Папенбург, Германия. Три автомобила на флагмана на неконвенционалната марка – Мазда6, задвижвани от SKYACTIV- D “clean diesel” 2200с.с. завършиха 24-часовия маратон на високоростната писта, като първият автомобил постигна скорост от 221,072 км/ч., като най-добрият резултат до момента беше 209,824 км./ч. Всеки от трите автомобила постави рекорд в различните дистанции.

 

23-ма пилоти професионалисти, ентусиасти и журналисти, от 7 страни от ЕС постигнаха 5300 км. общ пробег за 24 ч. За 1,5ч. зад волана, всеки от тях трябваше изключително прецизно да поддържа високата средна скорост по завоите, без да изостава. Въпреки това, разликата в средната скорост на трите автомобила беше само 0,89 км./ч. – благодарение не само на пилотите и отбора в кокпита, съставен от служители на различни дилърства на МАЗДА, но и най-вече на дизайна, перфектната управляемост и свръхнадеждните автомобили, прескочили границата на своите възможности.

Популярен, но и нетрадиционен по своя замисъл дизелов 2,2 SKYACTIV-D мотор с най-ниската за дизелов агрегат в света – 14:1 степен на компресия, се предлага още и при MAZDA3 и MAZDA CX-5. Интересът към оптимална мощност при висока ефективност, обясняват завишеното търсене още от появата на SKYACTIV-D навсякъде, където производителят го предлага.

 

Що се отнася до представянето на пистата – традиционно отлично – в средата на 2013г. Mazda6, задвижвана отново от 2,2 SKYACTIV мотор става първият в света автомобил с дизелов мотор, печелил легендарното състезание Indianapolis Motor Speedway в САЩ.

Comments are closed.